Finančné tipy

  • Smart finančné riešenia

Poistenie nehnuteľnosti a poistenie domácnosti. Navýšenie poistenia nemusí nič stáť.

Poistenie nehnuteľnosti a poistenie domácnosti aký je medzi nimi rodiel a prečo mať oboje na jednej
zmluve ?

  • Predmetom poistenia nehnuteľnosti je samotná nehnuteľnosť ,teda všetky jej pevné súčasti napr. steny, okná , podlahy.
  • Poistenie domácnosti tvoria všetky hnuteľné veci čiže napr. nábytok , svietidlá , koberce ,elektrospotrebiče.

Napríklad byt v hodnote 120 000 eur s poistenou domácnosťou na 15 000 eur Vás bude stáť približne 100 až 110 eur ročne v závislosti od výberu poisťovne.
Ceny bytov a domov stále rastú a tým pádom ak ste si poistenie uzatvárali pred rokom alebo aj viac rokmi je isté že nehnuteľnosť bude podpoistená.
V tejto súvislosti preto treba okrem prehodnotenia starých zmlúv je dobré myslieť aj do budúcna a uzatvárať nové poistné zmluvy na vyššie poistné sumy, druhý variant je zvoliť indexáciu poistenia, čo znamená postupné navyšovanie poistnej sumy.

Ak máte poistenie vašej nehnuteľnosti staršie ako 3 – 5 rokov, je veľmi pravdepodobné že vaša nehnuteľnosť je podpoistená. Ceny nehnuteľností za posledných 5 rokov vzrástli aj o 2 – násobok.

Navýšene poistenia nemusí nič stáť. Ako je to možné? Produkty sa stále vyvíjajú a v tomto segmente panuje veľká konkurencia. Preto po prepočítaní navýšenia poistných súm o 30 – 50% môže zákazník platiť rovnaké alebo len minimálne zvýšené poistné.

Peter Marek

Financiám sa venujem od roku 2017 a môžem povedať že je to môj koníček hľadať tie najvýhodnejšie riešenia pre zákazníkov. Mojim cieľom sú zdravé financie bez prebytočných produktov s cieľom budovania majetku tak aby postupne čiastočne alebo úplne nahradil príjem z práce.

Články autora

Pridajte sa k nám!

Ak ťa bavia financie, máš v sebe správny morálny kompas a nechceš byť zväzovaný pravidlami veľkých spoločností si na správnom mieste. Napíš a zisti možnosti spolupráce.

  • bednar@openfinanc.eu

Pridaj komentár

Blogujte na WordPress.com.